Fuglestein Fruktgard

Apple flapjack

Ingredients

75gusaltet smør eller margerin
175ggranulert gyllent sukker
125ggylden sirup
375ghavregryn
500gskrelte epler, kjernet ut og kuttet i skiver
4ssmelk
25gfinkornet sukker
1/3tsmalt kanel
2sssitronsaft
  1. Forvarm ovnen til 180°C
  2. Smelt smøret/margarinen i en kjele med det gylne sukkeret, sirupen og melken. Rør inn havren.
  3. Hell to tredjedeler av blandingen på en smurt 18 cm firkantet form og stek i ovnen i 20 minutter.
  4. I mellomtiden legger du eplene i en kjele med melis, malt kanel og sitronsaft og koker til de er tykke og klumpete.
  5. Fordel eplene over den kokte havrebunnen, fordel deretter den resterende havreblandingen over toppen og stek i ytterligere 20 minutter.
  6. Skjær i biter og la avkjøle.
  7. Server med litt av sommer epledrink.

Next Post

Previous Post


Fuglestein Fruktgard
Økstrafjordvegen 1174
4234 Jelsa

fuglesteinfruktgard@gmail.com
Tel +47 413 50 255