Ingredients
75g | usaltet smør eller margerin |
175g | granulert gyllent sukker |
125g | gylden sirup |
375g | havregryn |
500g | skrelte epler, kjernet ut og kuttet i skiver |
4ss | melk |
25g | finkornet sukker |
1/3ts | malt kanel |
2ss | sitronsaft |
- Forvarm ovnen til 180°C
- Smelt smøret/margarinen i en kjele med det gylne sukkeret, sirupen og melken. Rør inn havren.
- Hell to tredjedeler av blandingen på en smurt 18 cm firkantet form og stek i ovnen i 20 minutter.
- I mellomtiden legger du eplene i en kjele med melis, malt kanel og sitronsaft og koker til de er tykke og klumpete.
- Fordel eplene over den kokte havrebunnen, fordel deretter den resterende havreblandingen over toppen og stek i ytterligere 20 minutter.
- Skjær i biter og la avkjøle.
- Server med litt av sommer epledrink.