Fuglestein Fruktgard

Eplemuffins med dryss

TIL RØRA

100 gsukker
1 ssvaniljesukker
2 stk.egg
200 gkveitemjøl
2 tsbakepulver
3 – 4 ssmjølk
500 gepler(ca 3 stk.)

TIL DRYSS

150 gkveitemjøl
3 sssukker
1 ssvaniljesukker
80 gsmør
1 tskanel
  1. Til røra blandar du smøret med begge sukker og vaniljesukker i nokre minutt. Rør gradvis inn egga. Bland mjølet med bakepulveret og tilsett eggedosisen vekselvis med mjølka. Bland alt til en røre.
  2. Forvarm ovnen til 180 grader (varmluft: 160 grader).
  3. Skrell og grovhakk eplene. Vend to tredjedeler av det revne eplet inn i røren. Bruk ei isskei og fyll røra i muffinsformene. Fordel resten av de rivne eplene over muffinsane.
  4. Til dryss elter du først alle ingrediensene til ein grov masse med eltekroken på miksaren og deretter eventuelt med hendene. Strø drysset over muffinsane. Steik muffinsane i forvarmet ovn i ca 25 minutter til dei er gyldenbrune. La avkjøle heilt.

Next Post

Previous Post


Fuglestein Fruktgard
Økstrafjordvegen 1174
4234 Jelsa

fuglesteinfruktgard@gmail.com
Tel +47 413 50 255